het CAK

Wie mag bij welke data komen?

IAM is essentieel voor het CAK

Als uitvoeringsinstantie van het Ministerie van VWS, zijn de gegevens waarmee het CAK werkt divers en privacygevoelig. En dan werkt het CAK ook nog eens voor 3 verschillende doelgroepen, te weten interne medewerkers, burgers en gemeenten c.q. zorgverleners. Een duidelijke en goed beveiligde structuur wie wanneer bij welke data mag komen, is dan ook essentieel. Oftewel Identity en Acces Management (IAM). Als IAM-adviseur zorgt IDFocus er sinds 2010 voor dat de informatiestromen binnen het CAK veilig, goed en gestructureerd verlopen.

De gehele IAM-casestudie van het CAK leest u hier.

Van idee naar succesvol IDM-software: 10 jaar IDFocus

In 2010 begon Identity Management langzaam gemeengoed te worden. IDFocus B.V. bestaat nu 10 jaar en de oprichters Mark van Reijn en Sebastiaan Veldhuisen hadden deze opmars destijds goed gezien. IDM software is vandaag de dag niet meer weg te denken.

Ondanks diverse serieuze ‘hobbels’ heeft IDFocus zich in 10 jaar tijd ontwikkeld tot een vooraanstaande speler op de markt van identity managementsoftware. Waren consultancyopdrachten bij de start van IDFocus essentieel, nu heeft IDFocus met NIVO een succesvol eigen product. Scholen binnen het Voortgezet Onderwijs kunnen niet meer om NIVO heen. Bovendien zijn NIVO-gebruikers van het eerste uur, zoals Annamaria van Schurmann en RSG Slingerbos-Levant, nog steeds tevreden klant.

Rooskleurige toekomst voor IDFocus

Ook na 10 jaar IDFocus gaan Mark en Sebastiaan nog altijd fluitend naar kantoor. ‘We hebben de afgelopen jaren veel geleerd. Niet alleen over Identity Management software en de problematiek op scholen, maar ook over het voeren van een bedrijf’, vertelt Sebastiaan. ‘Maar we zouden de stap naar zelfstandig ondernemerschap zo weer zetten’, vult Mark aan. ‘Het klantenbestand groeit gestaag en de contracten worden langer. Dat geeft rust en zekerheid. We zien ook dat NIVO omarmd wordt. Er is binnen het voortgezet onderwijs écht behoefte aan onze betaalbare turnkey IDM-oplossing. Over 5 jaar is IDFocus als organisatie dan ook minstens verdubbeld en werken minimaal 125 scholen met NIVO.’

Lees hier het hele verhaal over 10 jaar IDFocus.