NEN 4400 Normering IDFocus

NEN 4400-1 Gecertificeerd

Februari 2024 – IDFocus is vanaf dit jaar in het bezit van het NEN 4400-1 certificaat. Dit is een nationale norm waarmee organisaties kunnen aantonen dat zij hun financiële zaken goed geregeld hebben. Met dit NEN 4400 certificaat weet jij zeker dat IDFocus een integere werkgever is en betrouwbaar is om mee samen te werken.

De normering is vooral ontwikkeld om de eventuele financiële risico’s en aansprakelijkheid van inleners van arbeid en aanbieders van werk te beperken.

Zekerheid voor jou

De inspectie heeft vastgesteld dat IDFocus (en daarmee ook NIVO) voldoet aan alle eisen inzake de afdracht van loonheffingen, omzetbelasting, sociale lasten, controle op identiteit en het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland en de Wet minimumloon en minimum vakantietoeslag. Als je onze experts inhuurt, weet je dus zeker dat jouw organisatie achteraf niet te maken krijgt met onaangename naheffingen of boetes.

Wij wisten natuurlijk allang dat we onze financiën en HRM goed op orde hebben, maar het is fijn dat dit nu officieel bevestigd is.

Wil je meer weten wat IDFocus voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

teamfoto oktober

Lunchafspraak met het team

Oktober 2023 – Met al onze drukke werkzaamheden buiten de deur, zijn we zelden met z’n allen op kantoor. Dus als we eens met het grootste deel van het team in Rijswijk informeel lunchen en bijpraten, is dat een goede reden voor een foto! Helaas ontbreken Maarten en Elif op deze foto (resp. vanwege vakantie en studie). In december hebben we een datum geprikt om écht met zijn allen te lunchen en een echte teamfoto te maken. Keep you posted!

Identity Governance

Identity Governance

IDFocus heeft al binnen veel organisaties Identity and Access Management geïmplementeerd. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Identity Governance is voor velen de volgende stap en ook daarin speelt IDFocus een vooraanstaande rol.

Beheer en controleer

Identity Governance verwijst naar het proces van het beheren en controleren van digitale identiteiten binnen een organisatie. Zo hebben alleen de juiste personen toegang tot de juiste middelen en informatie.

Het omvat het beheer van gebruikersidentiteiten, toegangsrechten en autorisaties. Maar ook het monitoren en beheren van gebruikersactiviteiten en het opsporen van ongeautoriseerde toegang of verdachte activiteiten. Oftewel: Wie is wie en wie mag wat doen?

Identity Governance is essentieel voor het waarborgen van de beveiliging van digitale middelen en het naleven van regelgeving en beleidsrichtlijnen.

Meer weten?

Weten hoe je jouw IAM verder kunt verbeteren met Identity Governance? Bel ons dan vandaag nog voor een afspraak. We zijn bereikbaar onder 088 – 2356000.

Eerst nog even verder lezen over Identity Governance en waarom dit zo belangrijk is? Lees dan dit document.

RIVM oplevering

Identity Acces Management bij RIVM

Mei 2023 – Vorige maand hebben wij een kick-off gehad bij het RIVM in Bilthoven. Binnen een organisatie als het RIVM is informatiebeveiliging en compliance natuurlijk essentieel. Ook moeten bedrijven kunnen aantonen, dat zij grip hebben op de toegangsbeveiliging van hun IT-systemen. Voor een professioneel IAM klopte het RIVM aan bij IDFocus.

Onze senior consultants Jan Menkus Zijlstra en Maarten Limburg werken in dit project nauw samen met Erica Kanits en Gerrit Schouten, beiden werkzaam bij het het RIVM.

Als een mooie traditie brachten Jan Menkus en Maarten echte Friese Oranje koek mee naar de kick-off.

Erkend leerbedrijf

Erkend leerbedrijf

Januari 2023 – IDFocus is het jaar goed gestart. Wij zijn namelijk een Erkend Leerbedrijf geworden. En Elifnur, een studente MBO 4 ICT, is in dat kader bij ons gestart.

We zijn erkend leerbedrijf geworden voor ICT – Expert IT systems and devices, niveau 4, MBO.

Goede en veilige werkplek met deskundige begeleiding

Je wordt echter niet zomaar een erkend leerbedrijf. We moeten namelijk voldoen aan diverse voorwaarden. Zo moeten we de student een goede en veilige werkplek bieden, waar hij/zij ervaring opdoet met de werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep. Ook moet er een praktijkopleider zijn die de student op de werkvloer begeleidt.

Ervaring

Maar het is voor studenten zo ontzettend belangrijk om een stage of leerbaan te hebben. Alleen zo kunnen studenten het geleerde in de praktijk brengen. En alleen zo beschikt Nederland straks over ervaren studenten. En wij zijn heel blij met Elifnur!

Denk je erover om ook een erkend leerbedrijf te worden? We vertellen je graag hoe wij dit traject in gang gezet hebben.

Goud voor topsporter Amber

Goud

Oktober 2022 – Succes moet je koesteren. Dat doen we binnen ons eigen bedrijf, maar dragen ook andere toppers een warm hart toe. Zoals Amber van de Meijden die deze maand bij het EK junioren goud won bij het Inline skaten in Italië. Helemaal geweldig en nogmaals onze felicitaties!

IDFocus sponsort Amber al enige tijd zodat ze zich nog meer kan focussen op haar sportcarrière en we kijken uit naar nog meer mooie resultaten van deze jonge topsporter!

IAM uitbreiding

IAM uitbreiding bij ROC Friese Poort

September 2022 – We hebben al jarenlang een zeer goede relatie met het ROC Friese Poort. Mooi dat deze samenwerking nu met de gunning voor IAM-uitbreiding een vervolg krijgt. Natuurlijk vieren we dat even met een taartje bij de kick-off. Een warm welkom in Leeuwarden! Bedankt voor jullie vertrouwen en de gunning van de opdracht!

Koppeling TOPdesk

Mei 2022 – TOPdesk is een veel gebruikt incidentenregistratiesysteem bij het voortgezet onderwijs. Ook wij zien dat bij onze klanten en derhalve heeft IDFocus een koppeling hiervoor gebouwd.

HRM-systeem en LAS-systeem

In een HRM-systeem worden alle gegevens van medewerkers, dienstverbanden en organisatie onderdelen opgeslagen en bijgewerkt. Voor het LAS-systeem geldt dat leerlingen, ouders en bijhorende plaatsingen worden geadministreerd. Voor de school is het dus interessant om deze informatie naar de NIVO gekoppelde systemen te benutten. NIVO gebruikt deze gegevens om identiteiten, groepen, afdelingen en locaties aan te maken richting TOPdesk.

Meer weten wat TOPdesk voor jou kan betekenen? Bel dan Jolanda van den Akker voor een vrijblijvende afspraak. Zij is bereikbaar op 06 – 14296120. Of lees hier alvast meer over onze TOPdesk koppeling.

Bezoek 6 & 7 april IDFocus op de IPON beurs in Utrecht

Maart 2022 – De digitale leermiddelen in het voortgezet onderwijs zitten, mede door Covid-19, in een stroomversnelling. Elektronische leeromgevingen, iPads en/of Bring Your Own Devices.; Hoe houden we dit allemaal veilig én toegankelijk!

Veilig & betaalbaar IDM-pakket

Bezoek dan de stand van IDFocus op IPON 2022. Daar laten wij je graag zien hoe wij IDM op het voortgezet onderwijs betaalbaar, veilig en AVG proof invullen. Zodat jij tijd overhoudt voor andere taken. Onder andere met ons turnkey pakket NIVO waarin diverse uitbreidingen zijn gerealiseerd:

  • Koppeling voor het real-time voeden van Aura Online
  • Koppeling voor het ontsluiten van HR gegevens vanuit AFAS
  • Koppeling voor het real-time voeden van TopdeskKoppeling voor het real-time voeden van Azure AD en Teams (tot ziens Azure AD Connect)
  • Koppeling met ParnasSys
  • Verbeterde NEAT-beheerinterface voor nog meer zicht binnen jouw IAM

Woensdag 6 en donderdag 7 april staat IDFocus op stand A039 in de Jaarbeurs. Een gratis toegangskaart vraag je hier aan.

Ben je niet in de gelegenheid om naar Utrecht te komen? Dan komen we ook graag naar je toe om de mogelijkheden te bespreken. Bel ons op +31 (0)6 – 1429 6120 voor een afspraak.

Uitgepakt!

Januari 2022 – Inmiddels zijn de verhuisdozen uitgepakt, de bureaus ingericht en ook de eerste gasten hebben wij al ontvangen in ons nieuwe kantoor aan de Frijdastraat in Rijswijk.

Inspirerende ruimte

Oh, wat zijn we blij met de ruimte. Geweldig om in dit pand te zitten, zo inspirerend. En volop de gelegenheid om (kleine) bijeenkomsten voor onze klanten te organiseren. Nu corona hopelijk verleden tijd is, zien we daar diverse mogelijkheden voor.

Koffie staat klaar

Ben je nu al benieuwd naar ons nieuwe kantoor en wat Identity Management voor jou kan betekenen? Kom dan gerust eens langs voor een heerlijk kopje koffie. Het adres is House of Future, Frijdastraat 7 in Rijswijk. Maar we zijn natuurlijk ook veel en-route, dus bel eerst even om de afspraak te maken

Frijdastraat 7 in Rijswijk

December 2021 – Vanaf 22 januari a.s. is IDFocus op een nieuw adres gevestigd. Namelijk Frijdastraat 7 in Rijswijk. En dit is niet zomaar een nieuw onderkomen. We verhuizen namelijk naar een pand waar de innovatie vanaf spat!

House of Future

Het pand heet daarom ook niet voor niets House of Future. Eigenaar van het pand is Redhead Technology; een bedrijf dat is gespecialiseerd in diverse IT-diensten. Maar Redhead had dus ruimte over en kwam zo in contact met IDFocus.  Want wij groeien door en hebben juist ruimte nodig!

Rijswijk Business

Over onze aanstaande verhuizing staat in de winter 2021 editie van Rijswijk Business  een mooi dubbelinterview met Raymond Roobol van Redhead Technology en Sebastiaan Veldhuisen. Het magazine is bij zo’n 6.500 ondernemers in Rijswijk en Delft in de bus gevallen.

Zodra wij goed en wel verhuisd zijn, laten wij het natuurlijk weten. Want dan ben je van harte welkom om langs te komen. Ons mailadres en telefoonnummer veranderen overigens niet!

Weten wat IDFocus voor jou kan betekenen? Bel ons op 06-14296120.

Sportief jubileumuitje

September 2021 – We moesten de afspraak 2 x verzetten. En inmiddels bestaan we al 11,5 jaar. Maar eindelijk konden we het 10-jarig jubileum van IDFocus met het team vieren!

Aangezien sportiviteit en bewegen hoog bij ons in het vaandel staan, vierden we ons jubileum met een superleuke padelclinic, gegeven door Ruud Laurens. Sommigen van ons hadden al ‘racketervaring’ , sommigen nog helemaal niet, dus Ruud stond voor een mooie uitdaging. Maar het resultaat was een ontzettend leuke middag en geweldige kennismaking met deze snelgroeiende sport. En na een goede inspanning, hoort ook ontspanning. En dat vulden we in met een heerlijk etentje bij Teun.

Uitbreiding team

Wat ons teamuitje extra bijzonder maakte, was de aanwezigheid van Conrad Phillips. Conrad komt oorspronkelijk uit Canada en werkt al ruim een jaar, op afstand, voor IDFocus. Maar sinds kort woont hij ook echt in Nederland en werkt als Consultant IAM gewoon bij ons op kantoor. Dus welkom Conrad!

Weten wat IDFocus voor jou kan betekenen? Bel ons op 06-14296120.

IDFocus gaat in 2022 verhuizen!

Augustus 2021 – Vrolijk nieuws! Want IDFocus groeit en dus hebben wij meer ruimte nodig. Om alle medewerkers een goede werkplek te geven én om jou te ontvangen voor goede en inspirerende meetings!

We blijven in Rijswijk

Daarom verhuist IDFocus begin 2022 naar een nieuw kantoor. We blijven gewoon in Rijswijk, maar gaan naar Plaspoelpolder. Dit bedrijventerrein is prima bereikbaar tussen Den Haag en Delft en heeft alle voorzieningen in de omgeving.  Noteer vast ons nieuwe adres per 2022: Frijdastraat 7 in Rijswijk

House of Future

Aan dit adres in Rijswijk staat het House of Future. In de jaren 70 gebouwd voor Gist Brocades is het nu verbouwd tot een prachtig energieneutraal kantoor in een inspirerende omgeving. We kunnen gerust zeggen, dat we verhuizen naar een omgeving die past bij onze diensten op het gebied van Identity Management, Access Management en Data Security.

Afspraak?

Het is ons streven om begin januari 2022 naar de Frijdastraat te verhuizen. Natuurlijk laten we je dat tijdig weten. En als alle kasten en bureaus weer zijn ingeruimd, ontvangen we je graag in ons House of Future! Nu al meer weten? Bel ons op 06 14296120.

het CAK

Wie mag bij welke data komen?

IAM is essentieel voor het CAK

Als uitvoeringsinstantie van het Ministerie van VWS, zijn de gegevens waarmee het CAK werkt divers en privacygevoelig. En dan werkt het CAK ook nog eens voor 3 verschillende doelgroepen, te weten interne medewerkers, burgers en gemeenten c.q. zorgverleners. Een duidelijke en goed beveiligde structuur wie wanneer bij welke data mag komen, is dan ook essentieel. Oftewel Identity en Acces Management (IAM). Als IAM-adviseur zorgt IDFocus er sinds 2010 voor dat de informatiestromen binnen het CAK veilig, goed en gestructureerd verlopen.

De gehele IAM-casestudie van het CAK leest u hier.

Van idee naar succesvol IDM-software: 10 jaar IDFocus

Augustus 2020 – In 2010 begon Identity Management langzaam gemeengoed te worden. IDFocus B.V. bestaat nu 10 jaar en de oprichters Mark van Reijn en Sebastiaan Veldhuisen hadden deze opmars destijds goed gezien. IDM-software is vandaag de dag niet meer weg te denken.

Ondanks diverse serieuze ‘hobbels’ heeft IDFocus zich in 10 jaar tijd ontwikkeld tot een vooraanstaande speler op de markt van identity managementsoftware. Waren consultancyopdrachten bij de start van IDFocus essentieel, nu heeft IDFocus met NIVO een succesvol eigen product. Scholen binnen het voortgezet onderwijs kunnen niet meer om NIVO heen. Bovendien zijn NIVO-gebruikers van het eerste uur, zoals Annamaria van Schurmann en RSG Slingerbos-Levant, nog steeds tevreden klant.

Rooskleurige toekomst voor IDFocus

Ook na 10 jaar IDFocus gaan Mark en Sebastiaan nog altijd fluitend naar kantoor. ‘We hebben de afgelopen jaren veel geleerd. Niet alleen over Identity Management software en de problematiek op scholen, maar ook over het voeren van een bedrijf’, vertelt Sebastiaan. ‘Maar we zouden de stap naar zelfstandig ondernemerschap zo weer zetten’, vult Mark aan. ‘Het klantenbestand groeit gestaag en de contracten worden langer. Dat geeft rust en zekerheid. We zien ook dat NIVO omarmd wordt. Er is binnen het voortgezet onderwijs écht behoefte aan onze betaalbare turnkey IDM-oplossing. Over 5 jaar is IDFocus als organisatie dan ook minstens verdubbeld en werken minimaal 125 scholen met NIVO.’

Lees hier het hele verhaal over 10 jaar IDFocus.